England 2018

Sommaren 2018 kommer de äldsta scouterna i kåren (som är mellan 14 och 17 år) att planera och genomföra ett projekt som handlar om att etablera internationellt utbyte för kåren.

De kommer att åka till England på lägret Walesby World Experience 2018 (http://www.walesbyworldexperience.org.uk) och både inför och under lägret samarbeta med en scoutkår från London.

Resan kommer att starta med avresa från Jönköpings Centralstation med tåg lördag den 21 juli kl 8.05. Samling kommer att vara kl 7.45. Vi åker tåg till Köpenhamn/Kastrup och flyger därifrån med Norwegian. Hemresan går också med Norwegian, men till Göteborg/Landvetter söndag den 5 augusti. Därifrån åker vi buss till Jönköping. Exakt tid är oklart eftersom sommartidtabellen för bussarna inte är klar än, men någon gång på eftermiddag/tidig kväll. Söndag till fredag första veckan kommer vi att bo i tält i Gilwell Park utanför London. Vi kommer att göra aktiviteter på Gilwell Park och spendera ett par dagar inne i London. Lördag 28 juli åker vi till lägret Walesby World Experience utanför Nottingham. Där är vi till lördagen efter och sedan åker vi hem tidigt på söndag morgon den 5 augusti.

Här hittar ni packlista där även bagageregler för flyget står med:  Packlista England 2018

Planeringen för projektet pågår för fullt och du kan läsa mer om projektet här: Kårprojekt England 2018-04-13

För att finansiera projektet kommer vi att jobba med många olika aktiviteter för att få in pengar. Vi kommer också att söka bidrag från olika fonder. Varje deltagare får också betala en del själv.

Sponsring kommer också att vara en viktig del av projektet. Vill du sponsra lägret eller känner någon som vill sponsra lägret kan du läsa mer här: Sponsringsbrev 2018-04-13

Aktuell aktivitetslista finns här: Aktivitetslista England 2018 12 april

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *